Aangenaam!

Afwisseling en avontuur

Hoewel ik uit een oer-Hollandse familie kom, zag ik in 1981 het levenslicht in Denemarken, omdat mijn ouders ook wel van wat avontuur houden. Na wat internationale omzwervingen, blijk ik Nederland toch het leukst te vinden en woon ik met mijn vriend Marcel in het prachtige Amsterdam.

Toen ik in 2003 begon aan mijn carrière, had ik nooit gedacht dat ik bijna twintig jaar later mijn eigen bedrijf zou hebben.

Vers uit de schoolbanken begon ik bij het toen toonaangevende modemerk Esprit, waar ik twaalf jaar lang verschillende functies heb vervuld en eindigde als Head of Wholesale van Nederland, UK en Ierland. In deze jaren is mijn liefde voor transformaties ontstaan! Het retail-landschap was extreem aan het veranderen en we hebben ons vaak opnieuw moeten uitvinden om relevant te blijven. Afwisselend was het zeker. 

En over afwisseling gesproken: na twaalf jaar voelde ik dat het tijd werd om andere branches te gaan ontdekken. 

Als adviserend business consultant bij onderzoek- en adviesbureau Excap heb ik vijf prachtige jaren doorgebracht en in de ‘keukens’ van ontzettend veel organisaties kunnen kijken: van de zorg tot de luchtvaart, en van verzekeraars tot retailers. Corporates en non-profits en alles daartussen.
En de onderwerpen? Alles wat Customer Experience en Employee Experience aanging. 

Marliek Coppens

Werkliefdes

In die jaren begon het stiekem steeds meer te borrelen: ik hield enorm van mijn werk als consultant, maar ik wilde ook heel graag meer doen met mijn managementervaring. Personen en bedrijven begeleiden in hun transformaties door al mijn werkliefdes (management, strategie, leiderschap en consultancy) samen te voegen. 

Een eigen bedrijf starten begon steeds meer te voelen als de enige logische stap vooruit.
Spannend, uiteraard!
Maar wat is het leven zonder een beetje avontuur?

Daarom ben ik met veel trots en passie in 2022 gestart met UPMOST Consultancy waarin ik de meest uiteenlopende organisaties en mensen begeleid bij hun ontwikkelingsvraagstukken en transformaties. 

Soms omdat het nodig is, soms omdat ze nog beter willen worden. Maar altijd met een flinke dosis gezond verstand en pragmatisme. Met een vleugje humor en lichtheid waar het kan, en een krachtige interventie waar het moet. 

‘Onderzoek alles, behoud het goede’

Veel mensen vinden dat kiezen voor het ene automatisch betekent dat je niet kiest voor het andere. 

Toch heb ik me daar altijd tegen verzet, want zoals mijn opa altijd zei: je moet alles onderzoeken en steeds het goede behouden. Dit mantra heeft mij altijd de vrijheid gegeven om meerdere dingen naast elkaar te doen en mijn eigen persoonlijke stijl en visie te vormen. 

Gedurende mijn hele carrière heb ik daarom zo veel mogelijk opleidingen gevolgd, gestapeld en alles bijgeleerd dat ik kon. Dat heeft ertoe geleid dat ik me bekwaamd heb op het gebied van Bedrijfskunde, Psychologie, Verandermanagement, Systemisch werk, Leiderschaps- en Strategische ontwikkeling en Business NLP. 

Al deze verschillende vakgebieden samenvoegen en precies dat inzetten wat er nodig is om de transformatie succesvol te maken, dat vind ik één van de mooiste dingen van mijn werk. Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende niveaus en manieren waarop ik jullie kan begeleiden.Ervaring van anderen

Energie en werklust!

— Marja Ho-Dac
Directeur – nierpatiënten Vereniging Nederland

Marliek heeft ons geholpen om het klantgericht denken te laten landen in de gehele ENGIE B2C organisatie. 

— Henriëtte Vrielink
Marketeer CX – ENGIE

Marliek wekt vertrouwen en is uitermate deskundig.

— Zygi Dehaes
Owner – Lucy Lane BV

Marliek heeft me geholpen om een stap terug te nemen en helderheid te creëren.

— TIM

Marliek heeft mij inzicht gegeven in de plek die je kan en mag innemen voor jezelf.

— Yvonne

scroll >>